Saab-klubin kevättiedote

Saab-nalle ja pääsiäiskukat

Tässä tiedotteessa:

  • Kevätkokouksen päätökset
  • Katsaus tuleviin tapahtumiin
  • Jäsenmaksuasiaa
  • IntSaab2021-projektin tilanne
  • Saabisti-lehti 2/2019
  • Nettitiimin kuulumisia

Hyvää kevään ja harrasteajokauden alkua toivottelee klubin hallitus

Matti, Heidi, Vesa, Juha, Petteri, Vesa, Netta, Tero, Juho

 

Kevätkokouksen päätöksiä

Suomen Saab-klubi ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Vantaalla Suomen ilmailumuseon aero-auditoriossa lauantaina 13.4. Sääntömääräisten toimintakertomus- ja tilinpäätösasioiden lisäksi kokouksessa käsiteltiin ja tehtiin päätökset seuraavissa asioissa:

  • Kalevi Kivipensas ja Pentti Kostamo valittiin yhdistyksen kunniajäseniksi. Kalevi ja Pentti ovat kumpikin klubin perustajajäseniä, entisiä hallituksen jäseniä ja edelleen aktiivisia klubilaisia. Parhaat onnittelut uusille kunniajäsenille!
  • Käsiteltiin jäsenaloite, jonka tekijät ehdottivat muiden kuin Saab-merkkisten ajoneuvojen mahdollisuutta osallistua rata-ajoon klubin ajoharjoittelutapahtumissa. Kokous päätti koeäänestyksen jälkeen jatkaa nykyisellä linjalla, eli rata-ajoon osallistutaan vain Saabeilla. Tietyt poikkeukset, kuten Saabin tekniikalla varustetut rakennetut ajoneuvot voidaan jatkossakin hyväksyä ratamestarin päätöksellä.

Kokoukseen osallistui noin 110 klubilaista. Parkkipaikalle koottiin hienot Saab-rivit, ja merkkimme lentokoneteollisuuden haara oli edustettuna museon sisäpuolella. Ilmailumuseon pihalla seisovan Cessnan ohjaamoon saivat kavuta niin nuoremmat kuin vanhemmatkin pilotit.

Tulevat tapahtumat

Kesäpäivät pidetään 5.-7. heinäkuuta Hämeenlinnassa. Ilmoittautuminen ja illalliskorttien sekä tapahtumapaitojen ennakkomyynti on jo käynnissä. Katso lisää: https://saabclub.fi/tapahtumat/2019/kesapaivat

Saab-klubi on edustettuna Classic Motorshow’ssa Lahdessa 4.-5. toukokuuta teemalla Pienet.Suuret.Saabit. Tervetuloa käymään osastolla. Jos tulet klubivaatteissa, tiskin alta saattaa löytyä pieniä yllätyksiä.

Perinteinen Wanhojen Saabien Tapaaminen järjestetään Hyvinkäällä Suomen rautatiemuseon puistikossa helatorstaina 30. toukokuuta. Katso lisää: https://saabclub.fi/tapahtumat/2019/wst-wanhojen-saabien-tapaaminen

WST:ssä olisi vielä tarvetta muutamalle talkoolaiselle: autot saadaan mukavammin parkkiin, kun joku vähän miettii miten ne laitetaan ja opastaa paikalleen. Tekeminen painottuu siis tapahtuman alkupuolelle. Jos haluat kantaa kortesi kekoon, ilmoittaudu Heidille WhatsAppilla, soittamalla, meilillä, miten vaan.

Trollhättanin Saab-museon järjestämät festivaalit, eli virallisemmin Saab Car Museum Festival, pidetään museolla ja sen ympäristössä 7.-9. kesäkuuta. Museo on auki 10-18 kaikkina kolmena päivänä. Festivaalipassia, joka sisältää sisäänpääsyn ja osallistumisen museon tiloissa järjestettävään ohjelmaan, myydään ennakkoon Saab-museon nettikaupassa: http://shop.saabcarmuseum.com/en/festivalpass-2019/festivalpass-adult.html

Tämän vuoden kansainvälinen Saab-tapaaminen eli IntSaab2019 järjestetään Hollannissa 9.-11. elokuuta. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: https://www.intsaab2019.com. Muista myös Saab-klubin 100 euron toiminta-avustus kansainvälisiin tapahtumiin osallistuville.

Jäsenasiat

Tämän vuoden jäsenmaksulaskun eräpäivä oli 31. tammikuuta. Suuret kiitokset jäsenmaksunsa ajoissa maksaneille! Teette jäsenrekisterivastaavan tehtävästä osaltanne hieman helpomman.

Valitettavasti tällä hetkellä on myös vielä noin 190 maksamatonta laskua. Jos kuulut tähän joukkoon, voisitko joko maksaa mahdollisimman pian tai ilmoittaa jasenasiatatsaabclub [piste] fi mikäli olet aikeissa erota klubista. Muistutuslaskut, joiden loppusummaan lisäämme viisi euroa käsittelykuluja, lähetetään lähiaikoina.

IntSaab2021

Vuoden 2021 kansainvälisen Saab-tapahtuman paikaksi on valittu Himos. Tapahtumapaikka ja -aika julkistettiin maaliskuun lopulla Saabisti 1/2019:n ilmestymisen yhteydessä. Samalla avattiin tapahtuman nettisivut (https://intsaab2021.com) ja somekanavat (@intsaab2021).

Merkitse tapahtuma kalenteriisi ja ilmoittaudu Matille, jos olet kiinnostunut talkootöistä joko suunnittelun tai toteutuksen aikana. Tällä hetkellä kaipaamme erityisesti myyntihenkistä tekijää etsimään sopivia yrityksiä tapahtuman yhteistyökumppaneiksi ja aloittamaan neuvotteluja niiden kanssa.

Saabisti 2/2019

Vuoden toisen Saabisti-lehden aineistopäivä on 6. toukokuuta. Juttuja ja kuvia otetaan vastaan avosylin. Erityisesti toimitus kaipaisi numerossa 1/2019 lanseerattuun Saabistin henkilökuva -sarjaan liittyen joko itse laadittua materiaalia tai vinkkejä haastateltavista. Lehti ilmestyy 19. kesäkuuta.

Nettiasiat

Saab-klubille on perustettu organisaatio GitLabiin: https://gitlab.com/saabclubfi. Projektit ovat toistaiseksi näkyvissä vain organisaation jäsenille. Jos olet designer- tai developer-henkinen klubilainen ja haluat mukaan viemään Saab-klubia parhaaksi merkkikerhoksi myös netissä, tule mukaan talkoisiin.

Tech stackimme sisältää monipuolisesti sekä uutta, että vanhaa: PHP-pohjaisten phpBB:n ja Drupal 8:n ohessa/päälle rakennamme uusia palveluja käyttäen JavaScriptiä sekä frontissa että backissä ja ajamme palveluja AWS:ssä, mahdollisuuksien mukaan Serverless-toteutuksina. Tällä hetkellä käytössä olevaa AWS-sanastoa: Route53, SQS, S3, CloudFront, CloudFormation, EC2, and counting!  Design-puolella tekemistä löytyisi aluksi sekä klubin pääsivun että vähitellen laajenevan intsaab2021-sivuston ulkoasun määrittelystä. Koodipuolella samoiten intsaab2021-sivuston (GatsbyJS) laajentamisesta.

Miten alkuun? Liity Slack-verkostoomme https://saabclubfi.slack.com/. Kutsun saat pyytämällä Jonnelta (040 845 5494 / jonne [piste] pihlanenatsaabclub [piste] fi) tai Petteriltä (044 257 0640 / petteri [piste] virtanenatsaabclub [piste] fi), mieluiten WhatsAppilla tai meilillä.