Saab-klubin talvitiedote 2019

Ilmoitustaulu, jossa Saab-aiheinen tiedote

Suomen Saab-klubi ry:n talvitiedote 2019

Hyvää alkanutta vuotta, klubilaiset! Yhdistyksemme 28. toimintavuosi on saatu hyvin käyntiin, ja ensimmäinen tapahtuma, Talvipäivät, on jo aivan ovella. Tälle vuodelle syyskokouksessa valittu hallitus on kokoontunut ensimmäisen kerran ja jakanut tehtäviään, ja Saabisti-lehden uusi päätoimittaja on aloittanut tehtävässään.

Tässä tiedotteessa kerromme seuraavista asioista:

 • Talvipäivät

 • Hallituksen järjestäytyminen

 • Jäsenmaksulasku

 • Jääratapäivä

 • Kevätkokous

 • Saabisti 1/2019

 • Kesätapahtuma

 • Klubikauppa

Mukavia lukuhetkiä ja kirpeitä talvikelejä toivottelee klubin hallitus
Netta, Tero, Heidi, Vesa, Matti, Juha, Juho, Vesa, Petteri

 

Talvipäivät

Rantasalmi ja Kuus-Hukkalan matkailutila ovat valmiina vastaanottamaan Saab-klubilaiset talvipäiville. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaipäivän 29.1. loppuun saakka. Toivomme, että myös päiväkäyntiä suunnittelevat ilmoittautuisivat, jotta tarjoilut ja muut kuviot osataan mitoittaa oikein. Katso tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Ilmoittautumislomake löytyy saman sivun alaosasta, ja tarvittaessa voit myös olla yhteydessä suoraan Talvipäivien tapahtumapäällikkö Tero Hongistoon.

Hallitus

Vuodelle 2019 valittu hallitus piti 19.1. järjestäytymiskokouksensa. Puheenjohtajana tänä vuonna toimii Petteri Virtanen, ja muut tehtävät hallitus jakoi keskenään seuraavasti:

 • Varapuheenjohtaja: Tero Setälä

 • Rahastonhoitaja: Vesa Lindeman

 • Sihteeri: Vesa Paaso

 • Jäsenrekisterivastaava: Juha Ursin

 • Kansainvälisten asioiden hoitaja: Juho Peltomäki

IntSaab2021-projektille ei valita vuosittain uutta vetäjää, joten tehtävässä jatkaa Matti Penttinen. Tapahtumakoordinaattorin tehtävä lakkautettiin; sen sijaan kullekin tapahtumalle valitaan erikseen hallituksesta yhteyshenkilö, joka tarvittaessa opastaa ja auttaa tapahtumajärjestäjiä.

Heidi Nordström ja Netta Pöntinen aloittavat hallitustaipaleensa talkoilemalla Talvipäivillä, ja heitä tullaan varmasti jatkossakin näkemään tapahtumajärjestelyissä ja myös kansainvälisen tapahtuman valmistelutöissä. IT-asioista huolehtii oman toimensa ohella Petteri Virtanen, ja klubikauppaan liittyviä taustatöitä (hankinnat, logistiikka) pyritään tänä vuonna jakamaan hallituksen sisällä useammalle tekijälle.

Hallituksen yhteystiedot ovat ajan tasalla klubin nettisivuilla ja Saabistin “naamasivulla”. Olethan aktiivisesti yhteydessä kehen tahansa hallituksen jäseneen, jos sinulla on kysyttävää tai toiveita klubin toimintaan liittyen. Myös tapahtumissa meitä saa aina tulla nykimään hihasta.

Jäsenmaksukirje

Vuoden 2019 jäsenmaksulaskut on postitettu kirjeenä kaikille jäsenille tammikuun alussa, ja maksun eräpäivä on 31.1. Jos et jostain syystä ole kirjettä saanut, pyydä Juha Ursinilta uudet maksutiedot. Parhaiten tavoitat hänet sähköpostitse. Jos olet päättänyt erota yhdistyksestä, ilmoittele siitäkin, jotta emme turhaan lähetä muistutuslaskua.

Jääratapäivä

Klubi järjestää jääratapäivän Kihniössä lauantaina 9.2. Paikka on valtatie 23:n varrella Parkanosta koilliseen. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissa.

Kevätkokous

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään lauantaina 13.4. Suomen Ilmailumuseon tiloissa Vantaalla. Kokouskutsu julkaistaan vuoden ensimmäisessä Saabisti-lehdessä. Kokouksen käsiteltäväksi on tulossa sääntömääräisten asioiden lisäksi ainakin kaksi muuta asiaa:

 • Kunniajäsenvalinta

 • Jäsenaloite klubin ratapäivien avaamisesta muille kuin Saab-merkkisille autoille

Kokouksessa on tarjolla lounas ja klubikauppa Norppa palvelee.

Saabisti 1/2019

Vuoden ensimmäisen Saabisti-lehden aineistopäivä on 11. helmikuuta. Päätoimittaja Jarno Väistö ja toimitussihteeri Mikko Suominen odottavat jo innolla sisältöä työstettäväksi, joten lähetäthän tekstit ja kuvat hyvissä ajoin toimitukselle. Lehti ilmestyy 27. maaliskuuta.

Kesätapahtuma

Saab-klubin kesäpäivät pidetään tänä vuonna Hämeenlinnassa, pääpaikkana legendaarinen Aulanko. Tapahtuma alkaa perjantaina 5. heinäkuuta ja päättyy sunnuntaina. Ohjelma tarkentuu kevään aikana, mutta sen verran tiedetään jo, että lauantaipäivää vietetään Ahvenistolla, jossa ohjelmassa on myös Styling & Tuning Meet, ja illalla kokoonnutaan Hotelli Aulangolla. Tarkemmat tiedot julkaistaan myöhemmin tapahtumakalenterissa ja maaliskuun Saabistissa. Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa 1. huhtikuuta.

Klubikauppa

Klubikaupan varastoon on tullut syksyn ja alkutalven aikana joitakin uusia tuotteita, jotka ovat saatavilla heti nettikaupasta ja myöhemmin tapahtumista. Uutuuksia ovat esimerkiksi perinteinen lyijykynä, joka toimii varmasti hansikaslokeroon unohdettuna ja herättää koululaisen käytössä ansaittua ihailua. Vai joudutko kenties työn puolesta ajamaan vääränmerkkisellä? Niihin löytyy nyt juuri sopiva tarra takalasiin liimattavaksi.

Myös varaosapuolella on taas muutaman laatikon verran uutta tongittavaa. Nämä tuotteet ovat saatavilla vain tapahtumissa, seuraavan kerran siis Talvipäivillä.